ГоловнаСвіт

У Росії спецназ застрелив підозрюваного в крадіжці шпалер

У Росгвардії заявили, що вбитий чоловік скоїв тяжкий злочин.

У Росії спецназ застрелив підозрюваного в крадіжці шпалер
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У російському Єкатеринбурзі спецназ застрелив чоловіка, підозрюваного в крадіжці чотирьох рулонів шпалер.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

За інформацією РосЗМІ, ввечері в неділю, 31 травня, 27-річний чоловік украв у магазині чотири рулони шпалер. Їх вартість оцінюється приблизно в 8 тисяч рублів.

За підозрюваним, імовірно, погналися співробітники магазину, але тому вдалося втекти. Пізніше до його будинку приїхали співробітники поліції, але чоловік їм не відчинив дверей. Потім до нього привезли його батька, якого чоловік впустив, але затримати себе при цьому не дав, нібито приснув в обличчя поліцейському газовим балончиком. Потім якийсь час батько перебував у квартирі з сином.

Ближче до опівночі поліція викликала Росгвардію. До будинку прибув спеціальний загін швидкого реагування (СЗШР). Він почав штурм квартири, виламавши двері.

Відомості про те, чи чинив опір чоловік, який вкрав шпалери, розходяться. За одними даними, він нібито напав на поліцейських з ножем і предметом, схожим на автомат. За іншими - чоловік стояв з ножем для різання шпалер, але не нападав. У результаті росгвардійці застрелили єкатеринбуржця.

У Росгвардії заявили, що вбитий чоловік скоїв тяжкий злочин, оскільки він погрожував ножем персоналу під час крадіжки. За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 162 КК РФ (розбій із застосуванням зброї).

З квартири вилучили два ножі, арбалет, газовий балончик і предмет, схожий на автомат. У будівельному магазині порталу підтвердили факт крадіжки шпалер. МВС по Свердловській області та обласний СКР поки що не коментували подію.

У вівторок, 2 червня, уповноважена з прав людини в Свердловській області Тетяна Мерзлякова звернулася до Слідчого комітету РФ з проханням дати інформацію для розслідування обставин загибелі чоловіка в Єкатеринбурзі.

"Я хотіла б знати і хотіла б, щоб це було відомо суспільству, чому було проведено спецоперацію. На мій погляд, баланс тут нерівномірний. Це не якась терористична акція. Це взагалі дуже складно назвати будь-якою акцією, яка вимагала втручання таких серйозних сил. Принаймні, це так виглядає з боку", - цитує омбудсманку агентство "Интерфакс".

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін підписав пакет законів про створення Росгвардії на початку липня 2016 року. Вона отримала повноваження внутрішніх військ МВС, ОМОН і СЗШР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram