ГоловнаСвіт

У Франції після карантину відкрилися кафе і ресторани

Клієнтів зобов'язали приходити в масках, а офіціантів - носити на головах щитки.

Фото: EPA/UPG

У вівторок, 2 червня, у Франції після двомісячного карантину знову відкрилися кафе й ресторани, пише RFI.

Відновлення їхньої роботи супроводжується новими правилами гігієни й санітарної безпеки.

Усі працівники мають носити маски, рукавички, а офіціанти – ще й захисні прозорі щитки, що створюють додатковий бар'єр "від клієнтів". Столики в залі повинні розташовуватися один від одного на мінімальній дистанції в один метр, а пересування всередині ресторану розмежовано на зони для "входу", "виходу", а також "циркуляції всередині приміщення".

Рентабельність закладів, швидше за все, впаде, оскільки поділ столів в 1 метр значно скорочує число "місць для сидіння". Залежно від площі приміщення, французькі ресторани втратять від 30% до 50% відвідувачів.

Клієнти, входячи в ресторан, також зобов'язані носити маски. Мати їх бажано й під час спілкування з персоналом, а знімати тільки під час їжі. Зате приходити в кафе, бари й ресторани тепер можна у великій кампанії: максимальне число людей за одним столом уряд визначив в 10 осіб. У барах заборонено подавати напої біля стійки, у безпосередній близькості від бармена.

Однак такі правила діють не по всій Франції.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Уряд поділив країну на два кольори: у так звану "зелену зону" потрапили більшість департаментів країни, а в новій, "помаранчевій", де кількість випадків зараження коронавірусом вища, ніж у решти Франції, виявилися Іль-де-Франс і заморські території Майотта і Гвіана.

Заходи, оголошені на другому етапі зняття карантину, триватимуть, як мінімум, три тижні. 22 червня уряд оголосить про третій етап.

Нагадаємо, що в Україні ресторанам дозволено працювати тільки на винос або у форматі літніх майданчиків і навісів. Ресторани в приміщеннях відновлять роботу не раніше 10 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram