ГоловнаСвіт

Співробітники Facebook влаштували віртуальний страйк через пости Трампа

Керівництво компанії відмовилося видаляти повідомлення про трагедію в Міннеаполісі.

Співробітники Facebook влаштували віртуальний страйк через пости Трампа
Фото: EPA/UPG

Сотні співробітників Facebook Inc. у понеділок, 1 червня, виступили проти рішення керівництва компанії не вживати дій з приводу записів президента США Дональда Трампа, який розмістив кілька постів про загибель афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

В одному повідомленні Трамп заявив, що для підтримки губернатора Тіма Волца можуть бути задіяні військові.

Facebook вирішив не видаляти цей пост, а співробітники компанії на знак протесту вирішили влаштувати віртуальний страйк. Вони не вийшли на роботу (більшість досі працює з дому через пандемію коронавірусу) і додали відповідне повідомлення до своїх профілів.

Крім того, за даними The New York Times, частина персоналу пригрозила, що подасть у відставку.

Нагадаємо, афроамериканець Джордж Флойд загинув 25 травня під час затримання в Міннеаполісі. Поліція заарештувала його поруч із продуктовим магазином після повідомлення про те, що він розплатився фальшивою банкнотою. Поліцейський притиснув йому шию коліном, після чого Флойд задихнувся.

У ніч на 29 травня в місті посилилися народні протести і масові заворушення. Протестувальники розгромили великий торговий центр і спалили місцевий відділок поліції.

Президент США Трамп заявив, що направить на розгін протестів бійців національної гвардії. "Ці бандити ганьблять пам'ять Джорджа Флойда, і я цього не допущу. Поговорив з губернатором Тімом Вальцем і сказав йому, що військові з ним весь час. Будь-які труднощі - і ми візьмемо на себе управління, але коли починається мародерство, починається стрілянина. Дякую!" - написав Трамп.

Пізніше біля повідомлення з'явилася позначка від Twitter про те, що воно може "героїзувати насильство". "Твіт" можна прочитати за прямим посиланням, але йому не можна поставити лайк чи зробити ретвіт.

Раніше Twitter позначив як "можливо фейковий" пост Трампа, в якому він критикує губернатора Каліфорнії за ідею проведення президентських виборів поштою. На його думку, в разі проведення виборів поштою скриньки, на його думку, будуть зламувати, а бюлетені - підробляти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram