ГоловнаСвіт

Через заворушення в США загинули троє людей, в 25 містах ввели комендантську годину

Протести спричинені смертю афроамериканця після жорсткого затримання поліцейськими.

Через заворушення в США загинули троє людей, в 25 містах ввели комендантську годину
Полиция на протестах в Беверли-Хиллз (штат Калифорния), 30 мая 2020
Фото: EPA/UPG

Щонайменше три людини були вбиті в суботу ввечері в центрі Індіанаполіса під час протестів, спричинених смертю афроамериканця Джорджа Флойда після жорсткого затримання поліцейськими. Про це повідомив начальник поліції міста Рендал Тейлор, передає CNN.

Крім того, легкі поранення отримав офіцер поліції. За словами Тейлора, правоохоронці проводять розслідування і радять громадянам уникати районів, де проходять протести.

Повідомляється, що американські міста одне за одним почали запроваджувати комендантську годину через заворушення.

Комендантська година введена в 25 містах з 16 штатів, серед них: Беверлі Гіллс, Лос-Анджелес (штат Каліфорнія), Денвер (штат Колорадо), Маямі (штат Флорида), Атланта (штат Джорджія), Чикаго (штат Іллінойс), Луїсвілль ( Штат Кентуккі), Міннеаполіс і Сент-Пол (штат Міннесота), Рочестер (штат Нью-Йорк), Цинциннаті, Клівленд, Колумбус, Дейтон, Толідо (штат Огайо).

У Штаті Орегон комендантську годину введено в містах Юджин і Портленд. Також у Філадельфії і Піттсбурзі (штат Пенсильванія). У штаті Південна Кароліна комендантську годину введено в Чарльстоні і Колумбії.

А також особливий режим діє в містах Нешвілл (штат Теннессі), Солт-Лейк-Сіті (штат Юта), Сіетл (штат Вашингтон) і Мілуокі (штат Вісконсин).

Комендантська година введена переважно на вихідні.

"Люди можуть залишати свої будинки тільки для того, щоб піти на роботу в необхідні підприємства або звернутися за медичною або поліцейською допомогою", - пояснив мер Філадельфії Джим Кенні.

Напередодні Національну гвардію Міннесоти вперше з Другої світової війни мобілізували в повному складі.

Прохання до Нацгвардії надати допомогу місцевим правоохоронним органам скерували також штати Джорджія, Огайо, Колорадо, Вісконсин, Кентуккі, Колумбія і Юта.

Нагадаємо, Джордж Флойд помер у лікарні Міннеаполіса 25 травня після того, як під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло. Правоохоронці підозрювали його у використанні фальшивих документів. Після смерті темношкірого чоловіка в Міннесоті почалися акції протесту і безлади.

Спочатку в Міннеаполісі ввели режим НС, потім мер міста встановив з вечора п'ятниці комендантську годину. Президент Дональд Трамп відправив у штат Міннесота війська національної гвардії.

Згодом протести почалися по всій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram