ГоловнаСвіт

Китай змінив версію походження коронавірусу

Першоджерелом вірусу не є ринок морепродуктів в Ухані.

Китай змінив версію походження коронавірусу
Фото: www.npr.org

Першоджерелом коронавірусу SARS-CoV-2, що стало причиною пандемії захворювання на COVID-19, є не ринок морепродуктів міста Ухань. Про це заявили в Національному центрі з профілактики та контролю захворювань Китаю, передає Daily Mail.

Генетичні дослідження зразків тварин з продуктового ринку Ухань показали, що у них не було COVID-19, а значить, вони не могли бути джерелом зараження покупців.

За словами директора центру Гао Фу, ринок не був причиною коронавірусу, а «однією з його жертв». При цьому дослідження китайських вчених підтвердили версію, що вірус виник у кажанів. Але людині він передався через «проміжну тварину». Точне місце зараження нульового пацієнта невідоме.

Видання наводить також слова зоолога з Джорджтаунського університету Коліна Карлсона, який вважає, що ринок морепродуктів Ухань, ймовірно, став місцем широкого первинного поширення коронавірусу - одна людина заразила відразу безліч людей.

Раніше влада Уханя ввела п'ятирічну заборону на розведення і вживання в їжу всіх наземних диких тварин. Заборонили також полювання на диких тварин і торгівлю ними.

Вважалося, що джерелом поширення коронавірусу міг стати ринок морепродуктів в Ухані. Також повідомлялося, що ймовірними переносниками вірусу могли стати панголіни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram