ГоловнаСвіт

Twitter позначив пост Трампа про події в Міннеаполісі як "героїзацію насильства"

Президент США заявив, що скерує на розгін протестів у Міннеаполісі 500 бійців нацгвардії.

Twitter позначив пост Трампа про події в Міннеаполісі як "героїзацію насильства"
Фото: EPA/UPG

Сервіс мікроблогів Twitter знову позначив як "героїзацію насильства" пост президента США Дональда Трампа після того, як він заявив, що скерує на розгін протестів у Міннеаполісі 500 бійців національної гвардії.

Трамп написав, що "коли починається мародерство - починається стрілянина", коментуючи загибель афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання поліцією.

"Ці бандити ганьблять пам'ять Джорджа Флойда, і я цього не допущу. Поговорив з губернатором Тімом Вальцем і сказав йому, що військові з ним весь час. Будь-які труднощі - і ми візьмемо на себе управління, але коли починається мародерство - починається стрілянина. Дякую!" - написав Трамп.

Пізніше біля повідомлення Трампа з'явилася позначка від Twitter.

"Цей твіт порушує правила Twitter про героїзацію насильства. Однак співробітники Twitter вирішили не закривати до нього доступ, оскільки він може становити інтерес для громадськості", - йдеться в повідомленні.

Твіт Трампа можна прочитати за прямим посиланням, але йому не можна поставити лайк чи зробити ретвіт.

Нагадаємо, 46-річний Флойд загинув під час затримання в Міннеаполісі. Поліція заарештувала його поруч із продуктовим магазином після повідомлення про те, що він розплатився фальшивою банкнотою. Поліцейський притиснув йому шию коліном, від чого Флойд задихнувся.

У ніч на 29 травня в місті посилилися народні протести і масові заворушення. Протестувальники розгромили великий торговий центр і спалили місцевий відділок поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram