ГоловнаСвіт

США виділять Україні $125 млн військової допомоги за успіхи в реформах, - CNN

Пентагон повідомив Конгрес США про те, що Україна досягла прогресу в ключових реформах.

США виділять Україні $125 млн військової допомоги за успіхи в реформах, - CNN
Фото: Komsomolskaya Pravda / Russian Look

Пентагон повідомив Конгрес США про те, що уряд України досяг необхідного прогресу в ключових реформах і тому може розраховувати на додаткову допомогу в розмірі $125 млн.

Про це повідомляє CNN.

За словами помічника конгресмена і представника оборонного відомства США, Київ домігся успіху в боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні громадянського нагляду.

Відзначають, що $125 млн є другою частиною допомоги Україні в галузі безпеки в розмірі $250 млн, яка була виділена Конгресом на 2020 рік.

За даними співрозмовників телеканалу, новий пакет допомоги включає в себе мобільні радіолокаційні системи, десятки машин швидкої допомоги, кошти захищеного зв'язку і два патрульні катери. Включення катерів у пакет допомоги в Пентагоні розглядають як особливо важливе, з урахуванням мілітаризації Росією Чорного й Азовського морів.

Нагадаємо, в серпні 2019 року президент США Дональд Трамп доручив переглянути програму фінансування України в галузі безпеки, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів. Через місяць Адміністрація США зняла блокування 250 млн доларів, призначених для України.

У лютому 2020 року заступник міністра оборони США, який був проти затримки військової допомоги Україні, пішов у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram