ГоловнаСвіт

МЗС Грузії обіцяє найближчим часом повернути посла в Україну

Міністр Залкаліані наголосив, що цей процес "не затягнеться в часі".

МЗС Грузії обіцяє найближчим часом повернути посла в Україну
Давид Залкалиани
Фото: МИД Грузии

Міністр закордонних справ Грузії Давід Залкаліані заявив, що стратегічне партнерство з Україною не буде переглядатися.

Про це повідомляє "Грузия.Онлайн".

"Ви знаєте, що ми почали консультації з послом в Україні. Звичайно, нам потрібно обговорити багато питань. Я ще раз повторю, що стратегічне партнерство переглянуто не буде. У нас багато схожих проблем, таких як окупація територій нашої країни, європейська та євроатлантична інтеграція, спільні позиції в рамках ГУАМ - це переглядатися не буде. Природно, це рішення створило деякі проблеми, тому нам необхідно серйозно обговорити це питання з послом, що ми і робимо", - сказав Залкаліані.

Говорячи про дату повернення посла в Україну, Залкаліані наголосив, що цей процес "не затягнеться в часі".

Нагадаємо, Грузія відкликала посла в Україні Теймураза Шарашенідзе для консультацій після того, як колишній президент країни Михайло Саакашвілі був призначений головою Виконавчого комітету з реформ України.

Коментуючи це рішення, Саакашвілі заявив, що грузинському народу загрожує голод, якщо стосунки між Києвом і Тбілісі будуть зіпсовані через його призначення.

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія раніше заявив, що не розриватиме дипломатичних відносин з Україною через призначення Саакашвілі. Він наголосив, що стратегічне партнерство з Україною не буде поставлено під сумнів "через окремих безвідповідальних політиків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram