ГоловнаСвіт

Польська мережа магазинів видавала українські огірки за вітчизняні для їх кращого продажу

Власникам загрожує штраф.

Польська мережа магазинів видавала українські огірки за вітчизняні для їх кращого продажу
Фото: Макс Левин

Управління у сфері конкуренції та захисту прав споживачів Польщі почало провадження щодо мережі магазинів Biedronka, за введення в оману клієнтів про країну походження товарів.

Про це повідомляє TVP Info.

Як виявилося, магазини Biedronka продавали тепличні огірки з України, моркву з Бельгії та Нідерландів і італійську капусту з Франції як польські.

У зв'язку з цим голова управління порушив справу проти Jeronimo Martins Polska, якій належить мережа.

"Jeronimo Martins Polska звинувачується в порушенні інтересів споживачів шляхом введення їх в оману щодо країни походження фруктів і овочів. Для багатьох це - ключова інформація, яка може визначити покупку того чи іншого продукту", - заявив голова антимонопольного управління Томаш Хростний.

За його словами, польські споживачі все частіше вибирають вітчизняні товари, тому недостовірна інформація може спотворити їх рішення про покупку.

Biedronka - мережа з понад 3 тисяч дисконтних магазинів у понад тисячі населених пунктів Польщі. За кількістю магазинів це найбільша комерційна мережа роздрібної торгівлі в Польщі. Тепер Jeronimo Martins Polska загрожує штраф у розмірі до 10% від річного обігу.

Раніше уряд Польщі закликав поляків купувати вітчизняну продукцію для підтримки місцевої економіки під час пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, у квітні уряд Білорусі тимчасово заборонив вивозити з країни гречку, часник і цибулю незалежно від країни їх походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram