ГоловнаСвіт

"Мрія" вдруге доставила медичний вантаж до Канади

Літак зустрічала делегація посольства України.

Найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія" вдруге з початку травня привіз до Канади медичний вантаж.

Про це повідомило українське посольство у неділю.

"Маємо честь вітати у Монреалі найбільший у світі літак - Антонов 225 "Мрія". У ці складні часи українська авіація постачає необхідні кошти для боротьби з пандемією COVID-19", - йдеться у повідомленні посольства.

Фото: facebook.com/UkraineInCanada
Фото: facebook.com/UkraineInCanada
Фото: facebook.com/UkraineInCanada

Також доставку вантажу прокоментував посол Андрій Шевченко.

"Наша "Мрія" - знову у Монреалі. Це вже другий медичний вантаж для Канади силами нашого могутнього і прекрасного птаха. Спасибі Дмитру Антонову і його команді за прекрасно виконану місію і за можливість пишатися нашим літаком і нашими профі", - зазначив посол.

Фото: facebook.com / Andriy Shevchenko

Попередній раз "Мрія" прилітала у Канаду 2 травня.

Ан-225 створили для транспортування із заводів-виготовлювачів і запасних аеродромів орбітального космічного корабля "Буран", а також ракетних блоків "Енергія" на космодром "Байконур" в Казахстан. Крім того, літак планувався для використання в якості повітряної стартової платформи для космічних запусків. Програму з будівництва літака згорнули у зв'язку з розпадом СРСР.

Транспортник занесений у книгу рекордів Гіннеса як літак, що піднявся у повітря з максимальною вагою і на якому встановлено найбільшу кількість авіарекордів. Він має унікальні характеристики за своєю злітною масою (600 тонн), масою перевезеного вантажу (до 250 тонн), габаритними розмірами, дальності польоту (понад 14 тис. км).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram