ГоловнаСвіт

Росія зажадала вибачень від агентства Bloomberg за статтю про рейтинг Путіна

Видання користувалося даними Державної соціологічної служби РФ.

Росія зажадала вибачень від агентства Bloomberg за статтю про рейтинг Путіна
Фото: EPA/UPG

Посольство Росії в США зажадало від агентства Bloomberg вибачень за статтю, в якій йдеться про падіння рейтингу президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляється на сторінці посольства в фейсбук.

Bloomberg посилається на дані опитувань соціологічної служби ВЦВГД про довіру політикам. Відповідно до проведеного в квітні опитування, про довіру Путіну заявили 27% респондентів, це найнижчий показник за 14 років.

Такі дані дійсно можна знайти на сайті ВЦВГД

Однак посольство Росії стверджує, що Bloomberg "продовжує демонструвати повну неповагу до своїх читачів", оскільки "реальний рівень довіри" Путіну, за даними цієї ж соціологічної служби, становить 67,9%. Такі цифри теж є на сайті соціологів

Це пояснюється різницею в питаннях про довіру, які задавали респондентам. На пряме запитання "Чи довіряєте ви Путіну?", як стверджується, позитивно відповідають понад 67 відсотків, а ось на прохання назвати політиків, яким довіряють, прізвище Путіна в останньому опитуванні назвали тільки 27 відсотків.

Раніше результати так званих "відкритих опитувань" ВЦВГД публікував щотижня. Однак незабаром після того, як рейтинг Путіна з цих опитувань став падати, їх регулярна публікація припинилася.

Глава ВЦВГД Валерій Федоров пояснив, що електоральний рейтинг Путіна зараз не вимірюють, тому що до виборів далеко, і неясно, хто на них буде балотуватися.

За даними квітневого опитування іншої соціологічної служби, "Левада-центру", рейтинг схвалення діяльності президента Росії Володимира Путіна в квітні впав до історичного мінімуму. Схвалюють діяльність глави держави 59% респондентів.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Росії зажадало від редакцій Financial Times і The New York Times спростувати публікації про те, що реальна смертність від коронавірусу в РФ значно вища, ніж офіційні дані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram