ГоловнаСвіт

У Єрусалимі у неділю храм Гробу Господнього відкриють для вірян

Ізраїль поступово знімає карантинні заходи.

У Єрусалимі у неділю храм Гробу Господнього відкриють для вірян
Храм Гроба Господня
Фото: Inpress.ua

У неділю, 24 травня, у Єрусалимі після вимушеної двомісячної перерви через спалах коронавірусу відкриється для відвідувачів храм Гробу Господнього.

Про це Інтерфакс-Україна повідомляє з посиланням на газету Times of Israel.

Одночасно перебувати у храмі зможуть не більше ніж 50 осіб. Базиліка буде доступна тільки тим, у кого немає температури та інших ознак захворювання.

Усі відвідувачі повинні бути в масках і дотримуватися дистанції у два метри, а також утримуватися від будь-яких проявів "релігійної відданості": торкання й цілування каменів, ікон, одягу священнослужителів.

Храм Гробу Господнього закрили через коронавірус 25 березня. У зв'язку з цим церемонія освячення Благодатного вогню у переддень православного Великодня вперше за 10 століть проходила без паломників, за зачиненими дверима, у присутності невеликої кількості священиків і журналістів.

На початку травня Ізраїль почав поступово знімати карантинні заходи. 7 травня за умови дотримання низки вимог відновили роботу торгові центри, ринки і спортивні зали. З 15 травня дозволено збиратися на відкритому повітрі групами до 50 осіб.

20 травня відкрилися синагоги, мечеті і християнські храми, пише NEWSru Israel.

Також офіційно почався пляжний сезон.

З 27 травня відкриються кафе, бари, ресторани, нічні клуби та громадські басейни. З 31 травня буде дозволено збиратися на відкритому повітрі групами до 100 осіб. Почнуть роботу дитячі гуртки, відкриються парки та дитячі майданчики, відновляться спортивні змагання без глядачів і робота вузів.

З 14 червня можуть бути зняті обмеження на скупчення людей, відкриються театри і кінотеатри, частково відновиться комерційне авіасполучення.

При цьому Ізраїль може у будь-яку мить повернутися до жорсткого карантину: якщо виникне новий великий спалах коронавірусу, якщо кількість хворих буде подвоюватися протягом 10 днів і при 250 хворих у важкому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram