ГоловнаСвіт

У Казахстані чоловікові, що воював на боці "ДНР", дали 4,5 року в'язниці

Громадянин Казахстану служив у батальйоні "Спарта", коли його очолював Моторола.

У Казахстані чоловікові, що воював на боці "ДНР", дали 4,5 року в'язниці
Пророссийские боевики на оккупированной части Донбасса
Фото: EPA/UPG

У Казахстані суд засудив до чотирьох з половиною року позбавлення волі Євгена Щербака за участь у збройному конфлікті на сході України на боці підтримуваних Росією сепаратистів. Про це повідомили в канцелярії суду міста Костанай, передає Медиазона.

У 2014 році громадянин Казахстану Щербак воював на боці сепаратистів самопроголошеної "Донецької народної республіки" в батальйоні "Спарта", яким командував нині покійний громадянин Росії Арсен Павлов (Моторола).

З жовтня 2016 року Щербак значився в розшуку за запитом УВС Костанайської області Казахстану. Раніше він просив політичного притулку в Росії, але йому було відмовлено через "відсутність підстав".

Щербак перебував у центрі тимчасового утримання для іноземних громадян в Челябінську, де у нього діагностували туберкульоз.

За інформацією видання, Щербака видворили з Росії в квітні 2020 року за неодноразове порушення міграційного законодавства.

Депутат Держдуми від Комуністичної партії Росії Сергій Шаргунов розповів, що оплатив Щербаку адвоката, інакше, за його словами, термін позбавлення волі міг бути більшим.

Він також звинуватив російську владу в тому, що вона спочатку "заманила" Щербака на війну "всім блиском і шумом своїх телеекранів", а потім видала в Казахстан, хоча він просив надати йому притулок.

Нагадаємо, раніше у Донецьку заарештували бойовика Леоніда Харченка (Кріт), якого заочно судять у Нідерландах за обвинуваченням у катастрофі малайзійського "Боїнга" на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram