ГоловнаСвіт

Кіпр має намір з 9 червня частково відновити міжнародне авіасполучення

Незабаром на Кіпрі оголосять нові правила прийому туристів.

Кіпр має намір з 9 червня частково відновити міжнародне авіасполучення

Влада Кіпру схвалила план дій щодо відновлення роботи аеропортів Ларнаки і Пафосу. Відновлення авіасполучення буде протікати в два етапи: перший етап триватиме з 9 по 19 червня, а другий стартує 20 червня.

Про це з посиланням на кіпрські ЗМІ повідомляє Інтерфакс-Україна.

На першому етапі будуть дозволені рейси з Греції, Болгарії, Норвегії, Австрії, Фінляндії, Словенії, Угорщини, Ізраїлю, Данії, Німеччини, Словаччини, Литви та Мальти.

Другий етап передбачає відновлення авіасполучення зі Швейцарією, Польщею, Румунією, Хорватією, Естонією та Чехією.

Міністр транспорту, комунікацій та громадських робіт Кіпру Янніс Карусос підкреслив, що на першому етапі пасажири, що прилітають з країн, згаданих в обох списках, будуть зобов'язані пред'явити довідку про негативний результат тесту на наявність коронавірусу, який був зроблений в сертифікованій лабораторії не пізніше, ніж за 72 години до польоту.

Громадяни Кіпру, що повертаються на батьківщину, зможуть здати тест після прибуття, але до отримання результату їх зобов'яжуть дотримуватися режиму ізоляції.

З 20 червня від пасажирів, які прибувають з країн першого списку, не вимагатимуть негативний результат тесту на COVID-19, однак ця вимога збережеться для тих, хто прилетить з держав, позначених в другому списку.

Очікується, що незабаром на Кіпрі оголосять нові правила прийому туристів. Реєстрація в готелях буде повністю перенесена з ресепшена готелів в онлайн, співробітники готелів будуть носити захисні маски, а після прибуття у туристів заберуть багаж, який в готелі дезінфікують, а потім - доставлять відразу в номер гостя.

За час пандемії на Кіпрі зареєстрували менш як 1 тис. випадків захворювання, 17 осіб померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram