ГоловнаСвіт

У Пакистані розбився літак з 90 пасажирами на борту (оновлено)

Він упав неподалік аеропорту, в якому повинен був приземлитися.

Фото: EPA/UPG

У Пакистані зазнав аварії пасажирський літак рейсу А-320 "Лахора-Карачі". Аварія сталася неподалік аеропорту в м. Карачі, пише DW

На борту перебували 99 пасажирів і вісім членів екіпажу. Даних про жертви поки що немає. Інформацію про катастрофу літака підтвердив представник авіакомпанії Пакистанські міжнародні авіалінії (PIA) Абдул Саттар.

Міністр охорони здоров'я і соціального забезпечення Пакистану оголосив надзвичайну ситуацію в усіх великих лікарнях Карачі.

Оновлення. Загинули всі 107 осіб, які перебували на борту. Літак упав на житлові будинки, пошкодивши близько п'яти будівель. Інформацію про потерпілих і жертв серед мешканців уточнюють, пише AP

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

У соціальних мережах публікують кадри, де видно, що літак упав неподалік житлового кварталу. 

ґ

Нагадаємо, в Пакистані авіакатастрофи відбувалися в 2010-му, 2012-му, 2016-му і 2019 роках. У 2010 році розбився літак приватної авіакомпанії Airblue, що виконував рейс із Карачі в Ісламабад. Зі 152 пасажирів вижили вісім.

У 2012 році авіакатастрофа біля міжнародного аеропорту Ісламабада забрала життя 118 пасажирів зі 127.

У 2016 році катастрофи зазнав пасажирський літак авіакомпанії Pakistan International Airlines. За даними рятувальників ніхто не вижив, на борту було 48 осіб.

У 2019 році в авіакатастрофу потрапив військовий літак - він упав на житлові будинки. Загинули п'ятеро членів екіпажу і більш ніж 10 мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram