ГоловнаСвіт

Лукашенко: Білорусь ще місяць буде "борсатися" з коронавірусом

Президент Білорусі впевнений, що ситуація із захворюванням поліпшується.

Лукашенко: Білорусь ще місяць буде "борсатися" з коронавірусом
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прогнозує, що складна ситуація з коронавірусом збережеться в країні ще місяць.

Про це повідомляє пресслужба Лукашенка.

"У жодному разі не розслаблятися. Треба орієнтувати наших лікарів. Вони молодці, та й міністерство охорони здоров'я добре організовує цю роботу. А головне, що ви вивчаєте щоденний досвід. Хотілося б, щоби ви витримали це. Напевно, поки ми остаточно не підемо від цього, місяць нам ще доведеться борсатися", – сказав Лукашенко на зустрічі з міністром охорони здоров'я Володимиром Караніком і помічником президента Олександром Косинцем.

Він також зазначив, що наявні дані свідчать про те, що ситуація поступово поліпшується. "Я бачу інформацію, контролюю, але у жодному разі не можна розслаблятися. Треба до кінця пройти цей шлях і довести всім, особливо в нас у країні", – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, на 20 травня в Білорусі було зафіксовано 32 тис. 426 випадків інфікування COVID-19, померли 179 осіб.

Лукашенко впевнений, що він прийняв правильне рішення, відмовившись від введення жорсткого карантину. За його словами, коронавірусні пневмонії – лише мала частина небезпечних хвороб, які існують у світі, а смертність від них низька. Вмирають в основному люди, здоров'я яких підкосили багато інших хвороб, – серцево-судинні захворювання, онкологія, цукровий діабет, ожиріння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram