ГоловнаСвіт

Трамп хоче провести саміт G7 у форматі особистих зустрічей, незважаючи на коронавірус

Він повідомив, що хотів би провести його в своїй заміській резиденції Кемп-Девід.

Трамп хоче провести саміт G7 у форматі особистих зустрічей, незважаючи на коронавірус
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп повідомив, що може закликати лідерів країн G7 зібратися на саміт, незважаючи на ситуацію з коронавірусом. Про це пише BBC.

Він повідомив, що розглядає можливість проведення саміту в заміській резиденції президента США Кемп-Девід, хоча він був перенесений в режим онлайн через пандемію коронавірусу.

Особиста зустріч лідерів країн "Великої сімки" повинна була проходити з 10 по 12 червня. Її замінили на відеоконференцію, але Трамп заявив, що було б "великим знаком для всіх", якби зустріч пройшла, де була запланована.

"Я розглядаю можливість перенесення G7 на ту ж або іншу дату в Вашингтон, округ Колумбія, в легендарний Кемп-Девід. Інші члени також починають повертатися. Це було б здорово, знак всім - нормалізація!"- повідомив американський президент. 

Нагадаємо, що в G7 входять США, Франція, Великобританія, Італія, Канада, Японія і Німеччина. У квітні лідери цих країн вже збиралися на відеоконференцію, що присвячена ситуації з коронавірусом. На травень була запланована ще одна конференція - підготовча до ключової, яка повинна пройти в червні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram