ГоловнаСвіт

У Молдові оприлюднили відео з компроматом на президента Додона

Голова держави назвав відео фальшивкою.

Депутат парламенту Молдови від опозиційної партії "Платформа DA" Юрія Реніца оприлюднив відеозапис, на якому, як він стверджує, екслідер Демпартії Володимир Плахотнюк і ексвіцеголова партії Сергій Яралов передають президенту Ігореві Додону пакет із великою сумою грошей.

Про це пише NewsMaker.

На відеокадрах Плахотнюк тримає в руці пакет, у якому, як стверджує Реніца, лежать гроші.

Стенограма розмови:

Додон: Знову ви з кульками?

Плахотнюк: Я не знаю, скільки мені дав Костя.

Додон: Віддайте Кості, і завтра він передасть їх Корнелу. У мене о п'ятій виліт, а йому треба видати зарплати.

Плахотнюк - Яралову: Він повинен передати їх Корнелу?

Додон: Так, вони між собою розберуться.

Реніца заявив про намір звернутися в прокуратуру на підставі зазначеного відео і заяв, зроблених у ньому Додоном. У той самий час депутат закликав парламентаріїв підтримати ініціювання процедури усунення президента від займаної посади та вжиття заходів для притягнення його до відповідальності.

У відповідь на звинувачення Додон написав на своїй сторінці у фейсбуці, що не знає про вміст пакета, а саме відео є підробкою.

"Я говорив і раніше, що під час тих бесід із Плахотнюком кожен дотримувався своєї тактики: я мав намір змусити його думати, ніби у нас із ним співпраця, щоб дотягнути до моменту, коли я міг діяти відкрито і прямо для звільнення країни від його лап. Тактика Плахотнюка полягала в інсценуванні всяких провокацій і «пакетів», щоб усе це зняти. Я не знаю, що було в тому пакеті, все це було постановкою спеціально для відеозапису. Я публічно звертаюся до Генеральної прокуратури із закликом провести повну перевірку і впевнений,  фейки і маніпуляції, що криються за цим, будуть розкриті, так само як усе було розкрито і з попередніми записами", - написав президент.

Влітку минулого року телеканал Publika TV опублікував відео, на якому Додон в розмові з екслідером Демпартії Володимиром Плахотнюком і його заступником Сергієм Яраловим нібито зізнався, що отримував з Росії грошові перекази на утримання партії. При цьому витрати на партію, як зазначив Додон, доходять до $1 млн щомісяця, а російський віцепрем'єр Дмитро Козак нібито сказав йому, що якщо соціалісти сформують коаліцію з демократами, то нехай Плахотнюк їх і фінансує.

Нагадаємо, що рік тому в Молдові відбулася зміна влади - ДПМ пішла в опозицію, а коаліцію сформували Партія соціалістів Республіки Молдови і проєвропейський блок ACUM. Новим прем'єр-міністром стала Майя Санду - лідерка партії "Дія і солідарність" (PAS), яка входить в блок ACUM, а спікером - голова ПРСМ Зінаїда Гречаний.

Через кілька місяців коаліція розпалася, і зараз владу в країні контролює партія Додона.

Плахотнюк покинув посаду лідера Демократичної партії, коли пішов в опозицію, і виїхав з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram