ГоловнаСвіт

Проти Трампа почали нове розслідування

Демократи запідозрили його в політично мотивованому звільненні.

Проти Трампа почали нове розслідування
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Демократи Палати представників і Сенату Конгресу США ініціювали нове розслідування проти президента Дональда Трампа. Воно стосується звільнення низки чиновників, зокрема інспектора Держдепу Стіва Лініка, передає Reuters.

У заяві конгресменів йдеться, що вони виступають "проти політично мотивованого звільнення".

На думку двох демократів, держсекретар Майк Помпео особисто порекомендував Трампу звільнити Лініка, оскільки той "почав розслідування правопорушень самого Помпео".

Відомо також, що Лінік давав свідчення у справі про імпічмент Трампа.

Крім іншого, конгресмени вважають, що президент шляхом звільнення намагається усунути всіх чиновників, які можуть здійснювати нагляд над його адміністрацією.

Звільнений чиновник Стів Лінік, як уточнює Радіо Свобода, розслідував скарги на те, що Майк Помпео міг зловживати роботою підлеглих і просив їх виконувати особисті доручення, зокрема купувати їжу і доглядати за його собакою.

У рамках свого розслідування демократи зажадали, щоб адміністрація Трампа передала документи, пов'язані зі звільненням Лініка, а також інформацію про його слідство

Лінік був призначений колишнім президентом США Бараком Обамою в Держдепартамент для контролю над витратами і виявленням будь-яких зловживань.

За останній місяць Лінік став вже третім звільненим Трампом чиновником, який вивчав ймовірні неправомірні дії влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram