ГоловнаСвіт

Італія оголосила про відкриття кордонів з 3 червня

У разі загострення епідситуації відновити обмежувальні заходи зможе влада регіонів.

Італія оголосила про відкриття кордонів з 3 червня
Фото: rubberslippersinitaly.wordpress.com

З 3 червня в Італії дозволять поїздки між регіонами, а також знімуть заборону на в'їзд в країну і виїзд з неї в рамках пом'якшення обмежень, введених через поширення коронавірусу. Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду за підсумками засідання Ради міністрів республіки.

Обмеження можуть залишитися чинними для тих, що в'їжджають з країн або регіонів, де існує високий ризик зараження коронавірусом, в той же час перелік таких місць не вказано.

Крім того, з 18 травня перестануть діяти обмеження пересування в межах одного регіону. Відновити дію обмежувальних заходів влада регіонів зможе в разі загострення епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, в кінці січня Італія першою серед європейських країн оголосила режим надзвичайної ситуації через спалах коронавірусу. На початку березня прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте закрив всю країну на карантин.

У середині квітня влада Італії повідомила про спад числа тих, що заразилися і померлих від захворювання в країні, і менш ніж через два тижні Конте оголосив про пом'якшення карантину. Жителям дозволили ходити в парки, займатися спортом на відкритому повітрі, відвідувати богослужіння, бари і кафе відновили роботу в обмеженому режимі.

Згідно з останніми даними Університету Джонса Хопкінса, в Італії зафіксували 223 тис. випадків зараження коронавірусом, з них понад 31 тис. чоловік померли. Станом на 16 травня країна посідає п'яте місце за кількістю заражених COVID-19 в світі. За останню добу в країні зафіксували 802 нових випадки зараження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram