ГоловнаСвіт

США почали постачати нафту в Білорусь

Про це домовилися під час лютневого візиту держсекретаря Помпео в Мінськ.

США почали постачати нафту в Білорусь
Фото: mfa.gov.by

Сполучені Штати Америки почали постачати нафту до Білорусі.

Про це повідомляється на сайті міністерства закордонних справ Білорусі.

"Із задоволенням підтверджую початок поставок нафти зі США в Білорусь. Це стало можливим за підсумками домовленостей, досягнутих під час візиту в Республіку Білорусь 1 лютого 2020 року Державного секретаря США Майкла Помпео та зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком",- заявив глава МЗС Білорусі Володимир Макей.

Він підкреслив, що поставки американської нафти – це частина державної стратегії щодо диверсифікації джерел (постачання) і забезпечення стійкої роботи нафтопереробного комплексу країни.

"Розглядаємо співпрацю зі США в нафтовій сфері як суттєвий елемент енергетичної безпеки держави, як важливу частину торгової та інвестиційної взаємодії, а також як фактор забезпечення економічного суверенітету нашої країни", – додав Макей.

Нагадаємо, у кінці грудня 2019 року Росії й Білорусі не вдалося домовитися про постачання нафти на 2020 рік. Президент Лукашенко доручив керівникам нафтохімічного комплексу знайти альтернативу російській нафті. Контракт на постачання з РФ закінчився 1 січня. Він також заявив, що країна планує 30% нафти закуповувати через Україну.

Держсекретар США в лютому відвідав Білорусь і заявив про готовність США забезпечити країну нафтою. "Усе, що потрібно – це звернутися до нас", – сказав він тоді. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram