ГоловнаСвіт

Лукашенко заявив, що інші країни перейняли в Білорусі метод боротьби з коронавірусом

Президент вважає, що ситуація з коронавірусом у країні - терпима.

Лукашенко заявив, що інші країни перейняли в Білорусі метод боротьби з коронавірусом
Фото: Белсат

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що західні країни і Росія скористалися в боротьбі з коронавірусною інфекцією тим самим методом, яким керується Білорусь.

Про це повідомляє БелТА.

"Ситуація в Білорусі сьогодні з вірусами й іншими захворюваннями, яких у нас вистачало і вистачає, терпима. Ми не говоримо, що в нас все добре, що ми вже Бога за бороду схопили. Ні. Але той метод, яким ми користуємося вже третій місяць, приносить свій результат. Цим методом, цим шляхом скористалися й інші держави. Подивіться на західні країни: потихеньку відкрилися, почала працювати економіка, а це - мільйони людей. У той час як смертність у них за добу перевищує всіх померлих у Білорусі за ці три місяці", - заявив Лукашенко.

Він також зазначив, що, крім європейських країн, методом Білорусі скористалася і Росія.

"Подивіться на схід - дружня нам, рідна Росія відкрила будівельний комплекс, промислові підприємства, інші основні сектори економіки. Це 90 з гаком відсотків населення, які вийдуть на роботу. Багата Росія, у якої накопичений величезний золотовалютний резерв і фонд національного добробуту. Вона зрозуміла, що можуть бути погані наслідки", - додав президент Білорусі.

Нагадаємо, на відміну від України й інших країн Європи, в Білорусі не вводили карантин через коронавірус і 9 травня там навіть провели військовий парад.

Президент Лукашенко впевнений, що він прийняв правильне рішення, відмовившись від введення жорсткого карантину. За його словами, коронавірусна пневмонія - лише мала частина небезпечних хвороб, які існують у світі, а смертність від них низька. Вмирають здебільшого люди, здоров'я яких підкосили багато інших хвороб: серцево-судинні захворювання, онкологія, цукровий діабет, ожиріння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram