ГоловнаСвіт

Росія почне вихід з карантину з 12 травня

Режим "неробочих днів" скасували, незважаючи на величезну кількість хворих.

Росія почне вихід з карантину з 12 травня
Фото: kremlin.ru

Росія почне виходити з карантину з 12 травня.

Про це оголосив президент Росії Володимир Путін в понеділок.

"Сьогодні, 11 травня, закінчується раніше оголошений період неробочих днів", - цитує Путіна агентство ТАСС.

Карантин вирішили зняти, незважаючи на те, що в Росії за останню добу виявили майже 11,7 тис. нових випадків зараження коронавірусом, а загальна кількість хворих більша, ніж в будь-якій іншій країні світу, крім США і Іспанії.

За словами Путіна, з 12 травня потрібно за можливості відновити роботу базових галузей економіки, в тому числі енергетику, сільське господарство і промисловість. При цьому регіональній владі дозволено приймати рішення про доповнення, пом'якшення або збереження обмежень залежно від ситуації на місцях.

До вівторка Путін доручив підготувати і довести до регіонів рекомендації щодо поетапного скасування обмежень, введених в зв'язку з коронавірусом. Там будуть міститися терміни, критерії і параметри відмін обмежень з урахуванням особливостей кожного регіону.

Масові заходи в Росії як і раніше будуть заборонені.

Путін вважає, що вжиті заходи дозволили зберегти життя тисяч росіян і вберегти медичну систему від перевантаження. "Завдяки заздалегідь вжитим заходам уже збережені багато тисяч життів, і звичайно, вирішальна роль тут належить лікарям, медсестрам", - сказав він.

Президент Росії також заявив, що до середини травня в Росії планують подвоїти кількість тестів на коронавірус і довести її до 300 тисяч на добу.

При цьому Путін попросив людей старшого віку "ще потерпіти" і дотримуватися обмежень, що пов'язані з коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram