ГоловнаСвіт

Рух неприєднання ініціює спецсесію ГА ООН щодо коронавірусу

Перемога над пандемією вимагає глобального підходу і скоординованих заходів.

Рух неприєднання ініціює спецсесію ГА ООН щодо коронавірусу
Президент Азербайджана во время онлайн-саммита
Фото: azertag.az

Контактна група Руху неприєднання на початку тижня провела відеоконференцію, присвячену боротьбі з коронавірусом.

Про це йдеться в публікації "Азертадж".

Під час саміту президент Азербайджану Ільхам Алієв запропонував провести спеціальну сесію Генеральної асамблеї ООН на рівні глав держав, щоб обговорити проблему коронавірусу.

Президент 74-ї сесії ГА ООН Тіджані Мухаммад-Банде у відповідь сказав, що жодна країна не в змозі самостійно впоратися з коронавірусом. "Ми в ООН з глибоким задоволенням підтримуємо такі ініціативи і хочемо запобігти поширенню вірусу COVID-19", - сказав він.

Також з відеозверненням виступив генеральний секретар ООН Антоніу Гуттериш. Він зазначив, що рух неприєднання, що охоплює дві третини держав-членів Організації Об'єднаних Націй, грає важливу роль у формуванні глобальної солідарності.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус підкреслив значення глобальної солідарності та міжнародного співробітництва в боротьбі з пандемією. Він сказав, що необхідно на рівні всього суспільства спрямувати зусилля на довгострокову підготовку, яка охоплює різні сфери і заснована на багатосторонній діяльності.

У відеозверненні верховного представника Європейського Союзу, віцепрезидента Європейської комісії Жозепа Борреля відзначається, що COVID-19 показав, наскільки близькі один одному різні куточки світу, що це стало глобальним закликом до пробудження. Він сказав, що перемога над пандемією вимагає глобального підходу і скоординованих заходів у відповідь.

На саміті також виступили глави держав і урядів понад 40 країн-учасниць.

Нагадаємо, що Азербайджан зараз головує в Русі неприєднання. Україна має статус спостерігача в цій організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram