ГоловнаСвіт

Чергове судове засідання щодо МН17 у Нідерландах відбудеться 8 червня

Після блоку слухань у червні наступний блок судових днів призначено на вересень.

Чергове судове засідання щодо МН17 у Нідерландах відбудеться 8 червня
обломки ракеты, которой сбили малайзийский Боинг под Донецком
Фото: EPA/UPG

Чергове судове засідання у Нідерландах у справі про сбитий над Донбасом "Боїнг" МН17 відбудеться 8 червня з обмеженою кількостю присутніх через триваючі заходи, введені через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на анонс, поширений окружним судом Гааги.

"Як заплановано, кримінальна справа MH17 відновиться у понеділок, 8 червня. Однак через коронавірус і відповідні національні настанови у майбутній блок судових слухань необхідно внести корективи. Результатом цього буде те, що присутніми у залі суду у Судовому комплексі Схіпхол зможе обмежена кількість людей. Звісно, усі можуть стежити за слуханнями у прямому ефірі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у судовому комплексі Схіпхолу застосовуються керівні принципи, видані Національним інститутом охорони здоров'я і навколишнього середовища і органами юстиції, зокрема, усі повинні знаходитися на відстані 1,5 метра один від одного, а ті, у кого є легкі симптоми застуди або висока температура, у будівлю допущені не будуть. Пресцентр і зали судових засідань A, B і C будуть закриті. Як відомо, слухання проходять у залі D.

Для другого блоку слухань зала суду зарезервована з 8 червня по 3 липня 2020 року, проте не відомо, чи буде суд засідатиме щодня.

У суді пояснили, що крім суддів, секретарів і прокурорів, у залі суду будуть щонайбільше два адвокати родичів, два захисники й обмежена кількість представників преси. Публічна галерея над залою суду буде зарезервована для кількох родичів.

Після блоку слухань у червні наступний блок судових днів призначено на вересень.

Нагадаємо, раніше група розслідувачів Bellingcat назвала ключового фігуранта справи про катастрофу MH17: ним виявився заступник голови прикордонної служби ФСБ Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram