ГоловнаСвіт

У лікарнях Великобританії почалися клінічні випробування ліків від COVID-19

Їх проводять Оксфордський університет і ВООЗ.

У лікарнях Великобританії почалися клінічні випробування ліків від COVID-19
Фото: EPA/UPG

У лікарнях Великобританії почалися клінічні випробування ліків від Covid-19, в яких беруть участь понад 8 тис. пацієнтів. Випробування під егідою Оксфордського університету, що отримали назву RECOVERY, включають п'ять наявних ліків, передає Бі-бі-сі.

Серед них - комбінований препарат, що застосовується при лікуванні СНІДу, і антималярійний засіб. Дослідники хочуть з'ясувати, чи можуть ці ліки зупинити відтворення коронавірусу в організмі людини.

Вивчають також препарати, які знижують запалення і пригнічують реакцію імунної системи, яка в разі тяжкого перебігу хвороби іноді може вийти з ладу (так званий цитокіновий шторм - небезпечна для хворого підвищена реакція імунної системи).

Клінічні випробування зачіпають майже 170 лікарень по всій Британії, але будуть проводитися також і в більш ніж ста країнах світу. Їх головним завданням є підбір ліків, здатних знизити смертність від коронавірусу.

Відзначають, що ці клінічні випробування вже стали найбільшими в світі.

Число померлих від коронавірусу в Британії перевалило за 26 тисяч. Це сталося після того, як у статистику вирішили включати не тільки смерті, зареєстровані в лікарні, але і всіх померлих за місцем проживання, в тому числі в будинках для людей похилого віку, де показник смертності виявився особливо високий.

За словами міністра закордонних справ Домініка Раабе, який заміщає прем'єр-міністра на брифінгах для преси, говорити про несподіваний стрибок не доводиться, тому що в загальну цифру включені всі летальні випадки від коронавірусу з 2 березня.

При цьому Рааб підкреслив, що країна переживає небезпечний момент і що пік захворюваності ще не пройдено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram