ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Італія відкриє школи не раніше як у вересні

Пом'якшення карантину розтягнеться на кілька місяців.

Італія відкриє школи не раніше як у вересні
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що закриті через коронавірус школи знову приймуть учнів не раніше як у вересні. Але при цьому багато підприємств зможуть відновити роботу вже наступного тижня.

Про це пише The Local.

В інтерв'ю газеті La Repubblica Конте пообіцяв, що найближчим часом докладно розповість про план виходу Італії з карантину. "Ми не можемо й далі продовжувати нинішній локдаун - ми ризикуємо завдати занадто великої шкоди соціально-економічній структурі країни", - сказав прем'єр.

Італія ще в першій половині березня закрила майже все, що можна було, через епідемію коронавірусу. Від хвороби померли більше як 26 тисяч жителів Італії, але до кінця квітня рівень зараження знизився достатньо для того, щоб пом'якшити карантин.

Конте розповів, що його уряд має намір "дозволити великій кількості компаній" відновити роботу 4 травня.

При цьому школи відкривати не будуть. Вони були закриті на карантин раніше за всіх і відновлять роботу в останню чергу. Конте пояснив, що багато італійських учителів - люди старшого віку і більше схильні до ризику. "Школи перебувають у центрі нашої уваги й будуть відкриті у вересні", - сказав прем'єр-міністр Італії.

Він вважає, що відновлення навчального процесу раніше цього часу загрожує "дуже високим ризиком зараження".

Конте також розповів, що уряд поки що не готовий відновити свободу пересування в повному обсязі. За неофіційними даними, італійцям дозволять поїздки по місту, але обмеження на подорожі в інші регіони залишаться.

За повідомленням італійських ЗМІ, Конте також розглядає можливість оснащення аеропортів і вокзалів тепловими сканерами, щоб виявляти людей з температурою.

При цьому прем'єр застеріг італійців від надій на відновлення роботи барів і ресторанів у травні, а закордонних туристів - на поїздку в Італію цього літа.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram