ГоловнаСвіт

Румунія з 15 травня послаблює карантин, але безстроково вводить "масковий режим"

Заборону на проведення публічних заходів і зборів буде продовжено.

Румунія з 15 травня послаблює карантин, але безстроково вводить "масковий режим"
Президент Румынии Клаус Йоханнис прибывает на заседание Европейского совета в Брюсселе, 19 октября 2017.
Фото: EPA/UPG

Президент Румунії Йоханніс оголосив про скасування низки карантинних обмежень з 15 травня і введення "маскового режиму" в громадських місцях.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Після 15 травня ми скасуємо обмеження щодо людей, тому зможемо пересуватися в публічних місцях, не показуючи заяву про те, куди або навіщо їдемо", - заявив Йоханніса.

Він вийшов до журналістів у захисній масці і заявив: "Саме так ми будемо виглядати після 15 травня, перебуваючи (в захисних масках, - ред.) в закритих громадських місцях і в громадському транспорті".

За його словами, цей захід не обмежений у часі.

"Ми зможемо відмовитися від носіння масок, можливо, наступного року, коли ця пандемія буде під контролем і не буде ризику зараження", - заявив румунський президент.

Водночас після 15 травня в країні все ще діятимуть певні обмеження, зокрема заборона на проведення публічних заходів і зібрань.

Зараз уряд країни працює над поетапним планом послаблення, який буде впроваджено після 15 травня. Цей план включатиме відкриття шкіл і відновлення економічної діяльності, особливо в сильно постраждалих секторах, таких як роздрібна торгівля і послуги.

За даними сайту Worldometer, у Румунії зафіксовано понад 9,7 тис. випадків COVID-19, з яких - 2,4 тис. осіб одужали, 508 померли.

На ранок 22 квітня у світі зафіксовано 2,5 млн випадків коронавірусу, з них понад 705 тисяч осіб одужали і майже 180 тисяч померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram