ГоловнаСвіт

У Канаді стрілець у формі поліцейського вбив 16 людей

Нападником був дантист з Дартмуту, його мотиви не встановлені.

У Канаді стрілець у формі поліцейського вбив 16 людей
Фото: EPA/UPG

51-річний житель Канади застрелив 16 осіб у провінції Нова Шотландія і був убитий поліцейськими, повідомляє CBC з посиланням на поліцію. Це найбільше вбивство в сучасній історії країни.

Фото: EPA/UPG

Нападником виявився 51-річний Габріель Вортман - дантист з Дартмуту. Стрілець переодягнувся в поліцейську форму і пересувався на автомобілі, який був схожий на поліцейський. Глава канадської поліції Бренда Луцкі повідомила CBC, що інцидент наразі не розглядається як теракт і поліція продовжує вивчати мотиви підозрюваного. Вона додала, що на початку нападу у нього, можливо, був конкретний мотив, проте потім його дії "стали безладними".

Перший напад стався в суботу в невеликому містечку Портапік. Там всередині і зовні одного з будинків були знайдені кілька тіл.

Поліція намагалася знешкодити нападника протягом 12 годин. Видання The Chronicle Herald опублікувало фото двох охоплених вогнем машин на дорозі, де, імовірно, сталася перестрілка.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав напад "жахливою ситуацією". Глава уряду Нової Шотландії Стівен Макніл заявив, що це був "один з найбільш безглуздих актів насильства в історії провінції".

Попередня атака зі схожою кількістю жертв сталася в Квебеку в 1989 році. Тоді стрілець увірвався в університет Монреаля і вбив 14 жінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram