ГоловнаСвіт

Понад третина екіпажу французького авіаносця "Шарль де Голль" заразилася коронавірусом

Тридцять одна людина зараз у лікарні.

Понад третина екіпажу французького авіаносця "Шарль де Голль" заразилася коронавірусом
Авианосец "Шарль де Голль"
Фото: youtube.com

Більш ніж третина моряків з військово-морської групи французького авіаносця "Шарль де Голль" заразилася коронавірусом. З 1767 моряків, які здали тести на COVID-19, позитивні результати показали 668, передає Reuters.

"Тридцять одна людина зараз у лікарні. Проводять додаткові тестування", - йдеться в заяві міністерства збройних сил Франції.

Хворі члени екіпажу зараз перебувають під суворим наглядом медиків на борту атомного авіаносця на військово-морській базі. Пілоти військових літаків і вертольотів авіаносця також перебувають на карантині.

Відомості про коронавірусну інфекцію на єдиному діючому авіаносці, який зовсім недавно брав участь у навчаннях військово-морських сил Північної Європи в Балтійському морі, з'явилися ще 6 днів тому. Тоді на борту виявили 40 випадків зараження. Джерело зараження визначити не вдалося. Через коронавірус командуванню довелося прийняти рішення про дострокове повернення на базу в Тулон.

Раніше президент Еммануель Макрон заявив, що Франція закриє свої кордони для тих, хто не є громадянами Європейського Союзу. Французькі ЗМІ повідомляють, що Макрон також незабаром повинен зробити офіційну заяву про майбутнє кордонів Шенгенської зони, які, можливо, залишаться закритими щонайменше до вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram