ГоловнаСвіт

Американці почали отримувати чеки зі стимулюючими виплатами від уряду

Від 50 до 70 мільйонів осіб отримають по $1200 до середини квітня.

Американці почали отримувати чеки зі стимулюючими виплатами від уряду
Фото: EPA/UPG

Податкова служба США почала розсилати чеки зі стимулюючими виплатами в розмірі до $1200 мільйонам американців у рамках програми уряду "повернути економіку до життя".

Про це повідомляє "Голос Америки".

У міністерстві фінансів відзначили, що перші чеки було надіслано в п'ятницю, 10 квітня. За даними відомства, від 50 до 70 млн громадян США отримають гроші на рахунки до 15 квітня.

Відзначають, що уряд США виділяє ці кошти в рамках нового пакета економічної допомоги обсягом $2,2 трильйона, підписаного президентом Дональдом Трампом у березні.

Нагадаємо, 25 березня адміністрація Трампа і сенатори-демократи досягли угоди щодо законопроєкту про підтримку економіки США на суму $2 трлн у період епідемії коронавірусу. Законопроєкт передбачає виплати громадянам, підтримку бізнесу і фінансування різних галузей економіки.

Раніше Трамп підписав указ про виділення $8 млрд на боротьбу з коронавірусом, запевнив, що все під контролем і закликав громадян зберігати спокій. Також повідомляли, що США нададуть бізнесу тримісячні податкові канікули через коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram