ГоловнаСвіт

На півдні США через торнадо загинули 6 осіб

Кілька сотень будівель зруйновані.

Фото: edition.cnn.com

У США через потужні торнадо загинули щонайменше шість осіб. Негода вирувала в штатах Міссісіпі та Луїзіана, пише CNN.

Кілька сотень будівель і споруд були пошкоджені. За словами начальника пожежної охорони Монтічелло Лайла Берара, в окрузі Лоуренс, штат Міссісіпі, загинули двоє осіб, були зафіксовані два торнадо.

Державне агентство з надзвичайних ситуацій штату Міссісіпі підтвердило загибель в окрузі Лоуренс. Повідомляється, що одна особа загинула в окрузі Волтголл, а в окрузі Джефферсон-Девіс загинуло троє осіб. Губернатор Міссісіпі Тейт Рівз оголосив надзвичайний стан через шторми.

"Держава та наші оперативні служби працюють цілодобово й не заспокояться, поки це не закінчиться. Ми мобілізуємо всі доступні ресурси для захисту наших людей і їхньої власності", – зазначив він.

У штаті Луїзіана повідомили, що торнадо зруйнували приблизно 300 житлових будинків і господарських будівель. Тисячі жителів залишилися без електроенергії.

Нагадаємо, у липні 2019 через торнадо та сильні зливи в Італії загинули троє осіб. Так, у населеному пункті Фочене неподалік від Риму загинула 27-річна жінка. Вона під час негоди намагалася сховатися на АЗС, але вітер підняв її автомобіль і відкинув на десятки метрів у дренажний канал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram