ГоловнаСвіт

Українського бізнесмена, який прямував на віллу в Канни, не випустили з чартерного літака

У Франції через коронавірус заборонені розважальні поїздки.

Українського бізнесмена, який прямував на віллу в Канни, не випустили з чартерного літака
Фото: EPA/UPG

Десятеро пасажирів на приватному літаку були змушені повернутися до Великобританії після невдалої спроби відвідати розкішну віллу в Каннах на півдні Франції, повідомляє британський таблоїд Mirror.

Група туристів складалася з семи чоловіків віком від 40 до 50 років і трьох жінок віком від 24 до 27 років.

Вони повинні були приземлитися на бізнес-джеті класу люкс Embraer Legacy в аеропорту Марселя-Провансу, перш ніж спробувати дістатися до вілли на трьох вертольотах.

За даними видання, поїздку з Лондона до Канн оплатив український бізнесмен.

Група туристів була перехоплена поліцією під час їхньої поїздки в суботу, 11 квітня. Зіткнувшись з поліцією, український бізнесмен запропонував їм готівку, сказавши: "У мене є гроші, давайте поговоримо", - повідомляє видання з посиланням на джерело в поліції.

Також джерело повідомило, що українець "заплатив за все", включаючи віллу і літак, і "з нетерпінням чекав розваг зі своїми друзями і дівчатами".

"Він сказав, що вони всі підуть на віллу і там зачиняться, і що проблем не буде. Але це була явно розважальна поїздка, і відповідно до заходів щодо стримування [коронавірусу] це суворо заборонено. Вони планували приїхати і добре провести час на Рів'єрі, незважаючи на епідемію коронавірусу", - додало джерело.

Зазначається, що все було заплановано громадянином Хорватії, який працює у сфері фінансів та нерухомості.

Видання пише, що комерційні рейси в аеропортах по всій Європі зараз значно скорочені, і влада намагається зупинити приватні літаки, які порушують обмеження.

Поліція, яка охороняє кордони аеропорту Марсель-Прованс, попросила приватний літак не здійснювати посадку, але він все одно приземлився. Однак пасажирам не дозволили вийти з літака. За інформацією джерела, на борту були громадяни Німеччини, Франції, Румунії, Хорватії та України.

Туристи сперечалися з поліцією і розлютилися, коли три вертольоти, що очікували їх, отримали наказ не брати нікого на борт, а їх пілоти були оштрафовані за порушення правил карантину.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз збирається продовжити заборону на в'їзд до 15 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram