ГоловнаСвіт

Пєсков допустив перенесення параду до Дня перемоги

Однак підготовка активно триває.

Пєсков допустив перенесення параду до Дня перемоги
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що військовий парад до Дня перемоги відбудеться 9 травня або пізніше. Про це він заявив в ефірі "Первого канала", передає Интерфакс.

"На цю мить жодних рішень про перенесення святкових заходів, про перенесення параду Перемоги або про перенесення "Безсмертного полку" не ухвалювалося", - сказав спікер президента РФ.

Пєсков пояснив, що такі рішення будуть прийматися пізніше з урахуванням розвитку епідеміологічної ситуації.

"Але я можу сказати одне: ні у кого не повинно бути сумнівів, що парад Перемоги і святкування Дня перемоги буде обов'язково - Я не знаю, чи буде це 9 травня або пізніше, - але воно буде обов'язково", - заявив Пєсков.

У російському Міноборони неодноразово заявляли, що підготовка до параду Перемоги триває. З кінця березня на підмосковному полігоні "Алабіно", де створена точна копія Красної площі, тривають спільні тренування піших парадних розрахунків і механізованих колон. Наприкінці квітня техніку перебазують до Москви.

Раніше оргкомітет 75-річчя Перемоги попросив Кабмін не кликати на урочистості літніх людей.

За даними університету Гопкінса, в Росії зафіксували понад 13 тис. хворих на коронавірус і 106 летальних випадків. Серед заражених - головлікар інфекційної лікарні, який тиснув руку Путіну.

З 30 березня в країні закриті кордони

Цього року на парад до Москви обіцяв приїхати президент Франції Еммануель Макрон, лідер США Дональд Трамп не виключив такої можливості.

Святкування 75-ї річниці закінчення Другої світової війни у Берліні скасували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram