ГоловнаСвіт

Вакцинолог Оксфордського університету заявила про створення вакцини від COVID-19 у вересні

Випробування на людях відбудуться протягом наступних двох тижнів.

Вакцинолог Оксфордського університету заявила про створення вакцини від COVID-19 у вересні
Фото: EPA/UPG

Професор і провідний вакцинолог Оксфордського університету Сара Гілберт заявила, що вакцина від COVID-19 може бути готова вже у вересні. Про це повідомляє The Times.

За її словами, випробування вакцини на людях повинні відбутися протягом наступних двох тижнів.

"Я думаю, що є велика ймовірність, що це спрацює, ґрунтуючись на тих речах, які ми зробили з цим типом вакцини", - зазначила вчений.

Вона додала, що створити вакцину до осені "майже можливо, якщо все буде добре", але попередила, що "ніхто не може обіцяти, що це спрацює".

"Це не просто здогадка, з кожним тижнем у нас з'являється дедалі більше даних. Я б сказала, що ймовірність 80%, це моя особиста думка", - зазначила Гілберт.

Нагадаємо про успіхи в роботі над вакциною проти коронавірусу раніше заявили в декількох країнах.

Ізраїль 11 квітня анонсував створення пероральної, доступної для населення вакцини від коронавірусу "через 90 днів".

Про успішне випробування вакцини на початку квітня заявили в Туреччині. 18 березня про початок випробувань вакцини від COVID-19 заявили у ВООЗ.

16 березня повідомлялося, що в американському Сіетлі вакцину від нового виду коронавірусу почали випробовувати на першому пацієнті. Водночас представники охорони здоров'я США заявили, що для повного затвердження будь-якої потенційної вакцини потрібно буде від 12 до 18 місяців.

У Китаї про винайдення вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2 повідомили ще в лютому, проте вченим ще потрібні доопрацювання і додаткові перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram