ГоловнаСвіт

МОЗ Вірменії заявило про вихід епідемії коронавірусу з-під контролю

Замість одного джерела інфекції в добу з'явилося 10-20.

МОЗ Вірменії заявило про вихід епідемії коронавірусу з-під контролю
Фото: EPA/UPG

Міністерство охорони здоров'я Вірменії заявило про вихід епідемії коронавірусу з-під контролю.

"Говорити про уповільнення поширення коронавірусу у Вірменії поки рано. Ми не можемо заявити, що поширення на 100% зупинено. Раніше у Вірменії щодня реєстрували 50 випадків коронавірусу, але всі з одного джерела. А зараз виявляють 16, 20, 30 випадків, але з 10–20 різних джерел. Отже, циркуляція коронавірусу вийшла з-під контролю", – цитує міністра Арсена Торосяна агентство "Новости-Армения".

За словами міністра, основне завдання в умовах, що склалися – знайти всі можливі випадки, виконати такі дії: перевірити, підтвердити, ізолювати всіх, що мали контакт із зараженими.

"Ми повинні робити це, поки в нас є сили. Коли ми вичерпаємо їх, то припинимо деякі дії, залишивши лише тестування та лікування, не будемо ізолювати, бо це стане безглуздим", – сказав він.

З 16 березня у Вірменії діє режим надзвичайного стану для того, щоб припинити розповсюдження коронавірусу. Його ввели до 14 квітня, але можливо його продовжать. Обмеження на вільне пересування та деякі види економічної діяльності у Вірменії в умовах надзвичайного стану (раніше введені на період із 24 по 31 березня), продовжили до 12 квітня включно.

Відповідно до положення на 10 квітня у Вірменії зафіксовані 937 підтверджених випадків коронавірусу. Вилікувалися 149 пацієнтів, 12 осіб померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram