ГоловнаСвіт

Папа Римський назвав спровоковану коронавірусом кризу "відповіддю природи" на дії людини

"Кожна криза - це небезпека, але водночас і шанс. Це і є можливість навернення".

Папа Римський назвав спровоковану коронавірусом кризу "відповіддю природи" на дії людини
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск дав інтерв'ю британському письменникові та журналісту Остіну Іверею про виклики пандемії нового коронавірусу.

Понтифік натякнув, що спровокована коронавірусом криза може бути "відповіддю природи" через неналежну реакцію людини на зміни клімату та екологічні проблеми, пишуть Новости Ватикана.

Далі глава Католицької церкви зазначив, що в сучасному світі, де все крутиться навколо економіки та фінансів, жертвувати людськими життями практично вважається нормальним.

"Мова йде про політику відходів. Досить подумати про пренатальну селекцію. Сьогодні ми рідко зустрічаємо людей із синдромом Дауна, тому що, як тільки це помічають на УЗД, їх "повертають відправнику", – сказав Папа Франциск.

Він зазначив, що аборти, евтаназія – усе це ознаки культури відходів, але сьогодні ми спостерігаємо й лицемірство політиків: "Вони кажуть, що хочуть знайти вихід із кризи, кажуть про голод у світі, а самі в цей час виробляють зброю".

"Кожна криза – це небезпека, але водночас і шанс. Він дає шанс минути небезпеку. Думаю, що сьогодні ми повинні зменшити темп споживання і виробництва та навчитися розуміти та споглядати природу, а також зберігати зв'язок із нашим природним середовищем. Це і є можливість навернення", – підкреслив понтифік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram