ГоловнаСвіт

Син президента Сербії захворів на COVID-19

У країні ввели комендантську годину.

Син президента Сербії захворів на COVID-19
Фото: EPA/UPG

Президент Сербії Александр Вучич повідомив через соцмережі, що в його сина Даниїла підтвердили коронавірусну інфекцію і госпіталізували в бєлградську лікарню.

Вучич звернувся до сина зі словами: "Сину, ти переможеш", передає Радіо Свобода.

Прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабич оприлюднила знімок, на якому зображені неповнолітні син і донька Вучича, які роздають пенсіонерам пакети з продуктами.

Державні ЗМІ не уточнюють, чим займається Даниїл, син Вучича від першого шлюбу.

Деякі політичні та громадські діячі в Сербії вже назвали звістку про хворобу Даниїла Вучича "пропагандистським фейком".

Раніше 8 квітня Кабінет міністрів Сербії ввів комендантську годину з 17:00 в п'ятницю до 05:00 в понеділок. Винятком є працівники охорони здоров'я і державних установ, військовослужбовці та співробітники Міністерства внутрішніх справ.

За порушення комендантської години передбачені покарання. Адміністративний суд на місці накладає штраф на суму до 1500 євро. Осіб, які перебувають у громадському місці під час комендантської години, можуть засудити до трьох років ув'язнення. До цього часу засудили понад 500 осіб.

За даними на 8 травня, в Сербії зафіксовано 2666 випадків заражених коронавірусом. Загалом з 5 березня від COVID-19 в Сербії померли 65 осіб. Середній вік померлих - 64 роки.

Лікарі та медичні сестри становлять 10% заражених. Ще 10% - поліцейські та військовослужбовці. За офіційними даними, на коронавірус захворіли переважно ті, хто перебували в близькому контакті з особами, які повернулися з Італії і ще кількох країн західної Європи. Президент Александр Вучич повідомив, що з початку березня до Сербії з-за кордону повернулися 400 тисяч громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram