ГоловнаСвіт

Через поширення COVID-19 у тюрмах США і Франції почали випускати в'язнів

Такі заходи поширюються на тих, у кого закінчується термін ув'язнення.

Через поширення COVID-19 у тюрмах США і Франції почали випускати в'язнів
Фото: EPA/UPG

У Франції через епідемію коронавірусу звільнили 6266 ув'язнених, передає Deutsche Welle з посиланням на джерело в міністерстві юстиції країни.

Раніше Мін'юст Франції ініціював кампанію дострокового звільнення тих, у кого закінчується термін позбавлення волі або є проблеми зі здоров'ям.

Станом на 1 квітня в 188 французьких в'язницях утримувалися 66309 чоловік, за два тижні їх кількість зменшилася майже на 10 відсотків.

SARS-CoV-2 виявили у 48 ув'язнених і 114 співробітників французьких в'язниць.

Тим часом в США генпрокурор Вільям Барр розпорядився випускати більше ув'язнених з-під варти в домашнє ув'язнення.

Як пише Reuters, згідно з розпорядженням Барра, випускати почнуть тих, хто перебуває в федеральних в'язницях, які найбільше постраждали від COVID-19, включаючи такі установи, як "Окдейл" в Луїзіані, "Елктон" в Огайо і "Данбері" в Коннектикуті.

"Для всіх ув'язнених, яких ви вважаєте підходящими кандидатами для домашнього ув'язнення, ви повинні негайно опрацювати їх для передачі, а потім негайно передати їх після 14-денного карантину", - наводить слова генпрокурора США агентство.

Цей наказ з'явився після того, як в п'ятницю п'ять ув'язнених померли від коронавірусу.

Відзначається, що адвокати кримінального правосуддя протягом декількох місяців попереджали, що в'язниці США є потенційними теплицями для зараження. Ув'язнені живуть в тісних приміщеннях, користуються загальними ванними кімнатами і їдальнями, і часто мають обмежений доступ до медичного обслуговування.

Нагадаємо, карантин через коронавірус привів до тюремного бунту в Італії. Ув'язнені захопили лазарет і наїлися наркотиків. Кілька людей померли від передозування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram