ГоловнаСвіт

Кількість заявок на допомогу з безробіття в США за тиждень подвоїлася до 6,6 млн

Нинішня криза може спричинити втрату більш ніж 16 млн робочих місць.

Кількість заявок на допомогу з безробіття в США за тиждень подвоїлася до 6,6 млн
Статуя Джорджа Вашингтона возле Нью-Йоркской фондовая биржа и почти пустая Уолл-стрит в 9 часов утра в Нью-Йорке, США, 18 марта
Фото: EPA/UPG

У США другий тиждень поспіль спостерігається рекордне зростання кількості заявок на допомогу з безробіття. Кількість американців, які звернулися по допомогу, уже перевищила 6,6 мільйона осіб.

Про це свідчать оприлюднені в четвер дані американського Міністерства праці, пише Reuters.

Тиждень раніше число звернень становило 3,28 мільйона.

Карантин тією чи іншою мірою торкнувся вже 80 % американців, через це кількість людей, які звертаються по допомогу уряду безпрецедентна. Вона в рази перевищує максимуми рецесії 2007–2009 років, коли було втрачено 8,7 млн робочих місць.

Частково це пов’язано зі схваленим владою пакетом антикризової економічної допомоги обсягом $ 2,2 трлн. Для нарахування виплат, передбачених у цьому законі, федеральний уряд вимагає від працівників звертатися по допомогу. До того ж претендувати на гроші від уряду тепер можуть самозайняті особи та фрілансери.

Також зросла сума допомоги. Вона складе до 600 доларів у тиждень, що еквівалентно 15 доларам за годину за 40-годинний робочий день, і платити її будуть до чотирьох місяців. Для порівняння: на початку року середня сума допомоги становила приблизно 385 доларів на місяць, а встановлена урядом мінімальна зарплата – орієнтовно 7,25 долара на годину.

До того, як пандемія з'явилась у США, безробіття в країні становило 3,5%. За оцінками аналітиків JPMorgan Funds, нинішня криза може привести до втрати більш ніж 16 млн робочих місць. Це спровокує стрибок безробіття до 12,5 %, що стане найвищим із часів Великої депресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram