ГоловнаСвіт

Британські лікарі отримали інструкції, кого рятувати в першу чергу в разі надміру коронавірусних пацієнтів

Людей без шансів вижити дозволили знімати з апаратів ШВЛ.

Британські лікарі отримали інструкції, кого рятувати в першу чергу в разі надміру коронавірусних пацієнтів
Фото: EPA/UPG

Британська медична асоціація (BMA) підготувала інструкції для лікарів, згідно з якими в разі надміру коронавірусних пацієнтів рятувати в першу чергу потрібно тих, у кого вищі шанси вижити.

Про це пише The Guardian.

Згідно з документом, літніх пацієнтів з низьким шансом на виживання зніматимуть з апаратів штучної вентиляції легенів, якщо є ймовірність, що обладнання врятує життя більш здорових пацієнтів.

Підготовлена BMA інструкція призначена для лікарів, яким доведеться приймати рішення про розподіл "обмежених ресурсів для порятунку життя", коли система охорони здоров'я буде перевантажена хворими.

"Деяким тяжким хворим пацієнтам може бути відмовлено в доступі до такого лікування, як-от інтенсивна терапія або штучна вентиляція легенів", - сказано в документі. В першу чергу це може торкнутися літніх людей і пацієнтів з хронічними захворюваннями. Їх перелік не вказано, але видання припускає, що йдеться про проблеми з серцем, захворювання нирок, цукровий діабет і хронічну обструктивну хворобу легень.

У інструкції зазначено, що відмовляти в прийомі пацієнтів старшого віку незаконно і вони повинні отримувати медичну допомогу. Але люди похилого віку із захворюваннями органів дихання мають "дуже високу ймовірність померти, незважаючи на інтенсивну терапію", і тому не мають пріоритету.

Водночас рекомендується рятувати хворих медиків, працівників комунальної та телекомунікаційної галузей.

Нагадаємо, у Великобританії вже 30 тисяч хворих на коронавірус, померли 2357 осіб, вилікувалися 179.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram