ГоловнаСвіт

Помпео зажадав від усіх країн розкривати правдиву інформацію про ситуацію з коронавірусом

Він зазначив, що дезінформація може призвести до більшої кількості загиблих від хвороби.

Помпео зажадав від усіх країн розкривати правдиву інформацію про ситуацію з коронавірусом
Майкл Помпео
Фото: president.gov.ua

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що всі країни світу повинні надавати вичерпну та правдиву інформацію про ситуацію з коронавірусом. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Коли ви чуєте співробітників (американської адміністрації. - Ред.), як вони кажуть про ризик, жертви, про те, як змоделювати (ситуацію. - Ред.), тоді їм потрібні дані. Їм потрібні дані з Італії. Їм потрібні дані з Китаю. Їм потрібні дані з Ірану", - сказав держсекретар.

Він підкреслив, що необхідно, щоб кожна країна "напружилася і надала точну, транспарентну інформацію".

"І якщо у нас цього не буде, якщо замість цього у нас буде дезінформація, тоді під загрозою опиниться ще більше життів, не тільки сьогодні, але і в наступні тижні, поки ми боремося з колосальною проблемою", - зазначив він.

У той же час Помпео пообіцяв, що США будуть ділитися отриманою інформацією з іншими країнами, що дозволить рятувати людей по всьому світу.

Нагадаємо, в лютому держсекретар США Майк Помпео звинуватив Китай і Іран в цензурі і спробах приховати дані про масштаби поширення COVID-19.

Помпео розкритикував Пекін за те, що китайська влада видворила з країни трьох журналістів The Wall Street Journal і заявив, що доступ до правдивої інформації про вірус важливий для громадськості і медиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram