ГоловнаСвіт

Росія створила нову нафтову компанію "Росзарубежнефть"

Компанія була зареєстрована після того, як "Роснефть" оголосила про продаж венесуельських активів, щоб уникнути санкцій США.

Росія створила нову нафтову компанію "Росзарубежнефть"
Фото: Интерфакс

Росія створила нову нафтову компанію "Росзарубежнефть" після того, як "Роснефть" заявила про продаж венесуельських активів, щоб уникнути санкцій США.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані держреєстру юросіб РФ.

Згідно з реєстром, "Росзарубежнефть" була внесена в нього 28 березня.

Компанія зареєстрована в Москві, її статутний капітал становить 322,7 мільярда рублів. Вона буде займатися видобутком і транспортуванням нафти і нафтового (попутного) газу.

"Росзарубежнефть" повністю належить Росимуществу. Тримачем реєстру акціонерів нової компанії є ТОВ "Реєстр-РН", яке також є власником реєстру акціонерів "Роснефті".

Генеральний директор "Росзарубежнефті" - Микола Рибчук. Його повний тезка - член Ради ветеранів Анголи, колишній військовий аташе і представник Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) в цій країні. В Анголі в середині 1980-х служив і глава "Роснефті" Ігор Сєчін.

Про продаж "Роснефтю" її активів у Венесуелі стало відомо 28 березня. Прессекретар компанії Михайло Леонтьєв пояснив продаж активів і відхід з Венесуели бажанням домогтися зняття санкцій, введених США проти дочірніх структур "Роснефті".

Нагадаємо, ціни на світовому нафтовому ринку почали знижуватися в січні, після початку епідемії коронавірусу і подальшим падінням попиту на паливо. Обвал стався 9 березня після розвалу угоди ОПЕК і Росії. Саудівська Аравія, а пізніше Ірак, Кувейт і ОАЕ також заявили, що готові продавати нафту зі знижками. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Росія капітулювала в нафтовій війні. Саудівська Аравія і США цього не помітили".

30 березня російська нафта Urals подешевшала до рівня 1999 року, до 16 доларів за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram