ГоловнаСвіт

У прем'єра Ізраїлю Нетаньягу коронавірус не підтвердився

Однак він поки що залишиться на карантині.

У прем'єра Ізраїлю Нетаньягу коронавірус не підтвердився
Фото: Амит Шааби / vesty.co.il

Прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу перевірили на коронавірус після того, як у його радниці Рифки Палух виявили COVID-19.

Лікарі протестували Нетаньяху двічі, коронавірусу нового типу не виявили, повідомив представник прем'єра Офір Гендельман.

"Тести на коронавірус прем'єр-міністра Нетаньяху, його сім'ї та співробітників (канцелярії прем'єра, - ред.) показали негативний результат. Однак він (прем'єр, - ред.) залишиться на карантині до подальших розпоряджень міністерства охорони здоров'я", - написав Гендельман у своєму твіттері.

Про зараження радниці Палух ізраїльські ЗМІ повідомили 30 березня. Її тест виявився позитивним після того, як у чоловіка діагностували COVID-19. Зазначали, що Палух була присутня на одному заході з Нетаньягу минулого тижня, але він проходив відповідно до епідеміологічних приписів.

Нетаньягу і декілька його співробітників добровільно прийняли рішення піти на карантин.

Ще 20 березня через загрозу поширення коронавірусу влада Ізраїлю заборонила громадянам виходити з дому. Через кілька днів - закрили всі синагоги, мечеті та церкви.

За даними на 30 березня, Ізраїль знаходиться на 17-му місці у світі за кількістю випадків захворювання на коронавірус. У країні зафіксовано загалом 4347 випадків COVID-19, з-поміж них 80 осіб перебувають у дуже важкому або критичному стані. 16 осіб померли, 134 одужали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram