ГоловнаСвіт

Ердоган пожертвував 7-місячну зарплату на боротьбу з коронавірусом

Президент запевнив народ, що Туреччина має "більш досконалі медичні установи", порівняно з іншими країнами, що ведуть боротьбу з вірусом.

Ердоган пожертвував 7-місячну зарплату на боротьбу з коронавірусом
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що пожертвував свою 7-місячну зарплату на кампанію боротьби проти поширення коронавірусу.

Про це він сказав у понеділок, 30 березня, у зверненні до народу у зв'язку з ситуацією навколо пандемії коронавірусу, передає турецьке державне агентство Анадолу.

Глава держави розповів, що в Туреччині поетапно вживаються запобіжні заходи проти поширення захворювання.

"Він наголосив, що Туреччина має більш досконалі медичні установи, порівняно з іншими країнами, що ведуть боротьбу з вірусом", - йдеться в повідомленні.

Турецький лідер повідомив, що у зв'язку зі спалахом COVID-19 у країні прискореними темпами відкриваються нові і посилюються існуючі лікарні.

Крім того, зазначив він, Туреччина надає допомогу країнам, постраждалим від пандемії COVID-19. Зокрема, повідомив глава держави, найближчими днями до Італії та Іспанії будуть відправлені літаки з необхідними медичними матеріалами.

Напередодні міністр охорони здоров'я країни Фахреттін Коджа повідомив, що кількість виявлених заражених коронавірусом у Туреччині зросла за добу більш ніж на 1,8 тисячі - до 9217, кількість померлих сягнула 131.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram