ГоловнаСвіт

Влада Москви зважилася на карантин після більш як 1 тис. випадків коронавірусу

У столиці РФ дозволять виходити на вулицю тільки за спецперепустками.

Влада Москви зважилася на карантин після більш як 1 тис. випадків коронавірусу
Фото: odintsovo.info

З понеділка, 30 березня, у столиці Росії Москві вводять обов'язковий режим самоізоляції для всіх жителів, повідомив мер міста Сергій Собянін. Про аналогічні заходи для Підмосков'я заявив оперативний штаб з боротьби з розповсюдженням коронавірусу, передає російський Интерфакс.

Варто зазначити, що на обмежувальні заходи влада зважилися, коли число інфікованих коронавірусом у столиці РФ досягло 1014. Повідомляється, що в Москві 40% пацієнтів з коронавірусом на апаратах ШВЛ виявилися молодшими від 40 років.

Згідно з розпорядженням влади, залишати квартиру можна буде тільки для звернення по екстрену медичну допомогу та в разі іншої прямої загрози життю і здоров'ю, обов'язкових поїздок на роботу, здійснення покупок у найближчому магазині чи аптеці, вигулу домашніх тварин на відстані не далі як 100 м від будинку та виносу побутового сміття.

Жителів міста зобов'язують тримати на вулицях, у магазинах, на транспорті і в інших громадських місцях соціальну дистанцію не менше 1,5 метрів. Виняток - поїздки на таксі. Магазини, аптеки і будь-які інші організації зобов'язані забезпечити дотримання соціальної дистанції, зокрема нанести спеціальну розмітку і встановити режим допуску в будівлях і на прилеглій території.

"У найближчі дні - після проведення технічних і організаційних заходів - виходити можна буде за наявності спеціальної перепустки, виданої в порядку, встановленому урядом Москви", - повідомляється на сайті мера Москви.

Мер Москви заявив, що протягом тижня запрацює "розумна" система контролю за дотриманням самоізоляції і встановлених правил переміщення громадян. Водночас режим самоізоляції не забороняє громадянам приїжджати в столицю й виїжджати з неї.

За останніми даними, у Російській Федерації коронавірусом заразилися 1534 осіб, в т.ч. 270 за останню добу, одужали 64 людини, 8 - померли.

Напередодні прем'єр РФ Михайло Мишустін підписав розпорядження про закриття державного кордону Росії від опівночі 30 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram