ГоловнаСвіт

У Бельгії кішка заразилася коронавірусом від господаря

За словами вірусолога, "немає підстав вважати", що домашні тварини можуть бути переносниками COVID-19.

У Бельгії кішка заразилася коронавірусом від господаря

У Бельгії кішка заразилася коронавірусом від свого господаря. Про це в неділю, 29 березня, повідомило бельгійське Федеральне агентство з безпеки продовольчої мережі (AFSCA).

Факт зараження виявили співробітники факультету ветеринарії Льєзького університету, передає DW.

За словами вірусолога Еммануеля Андре, йдеться "про окремий випадок" - таке, вочевидь, може відбуватися "після тісного контакту між тваринами і зараженими людьми". При цьому "немає підстав вважати, що тварини можуть бути переносниками, (що сприяють розвитку, - ред.) епідемії в нашому суспільстві", наголосив Андре.

Фахівці AFSCA вказують, що "ймовірність передачі вірусу від домашніх тварин людині порівняно з передачею через прямий контакт між людьми незначна".

Раніше ЗМІ повідомили про інфікування двох собак від їхнього власника в Гонконгу. Водночас у собак не було зафіксовано жодних симптомів, кішка страждала "від тимчасових труднощів з диханням і проблем з роботою травного тракту", зазначають ветеринари.

Як запобіжний захід AFSCA "настійно рекомендувало" дотримуватися стандартних правил гігієни під час спілкування з тваринами: уникати тісного контакту, мити руки, не дозволяти тваринам лизати ваше обличчя.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram