ГоловнаСвіт

Число заражених коронавірусом у США досягло 125 тисяч

У Нью-Йорку створюють тимчасові морги в наметах і трейлерах.

Число заражених коронавірусом у США досягло 125 тисяч
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати лідирують за кількістю інфікованих коронавірусом COVID-19. Станом на 29 березня їх число в країні збільшилося до 125 тисяч.

У світі натепер зафіксовано 680 тисяч підтверджених випадків зараження коронавірусом, померли понад 31 тисяча осіб, передає Голос Америки.

Зазначається, що найскладніша ситуація в Сполучених Штатах склалася у 8-мільйонному Нью-Йорку. Там зафіксовано 31 тис. заражених коронавірусом і 672 смерті. Центри з контролю й запобігання хвороб закликали жителів штатів Нью-Йорк, Нью-Джерсі і Коннектикут утриматися від не життєво необхідних подорожей по країні, щоб зупинити поширення інфекції в інших штатах. Раніше повідомлялося, що президент Трамп розглядає можливість запровадження для жителів заборони на виїзд із цих штатів.

Мер Білл де Блазіо попередив, що жителі Нью-Йорка мають бути готові, що половина населення міста заразиться COVID-19 за весь час пандемії. Крім того, місто змушене створювати тимчасові морги в наметах і трейлерах, щоб зберігати там тіла померлих від коронавірусу, адже морги практично заповнені.

Зараз принаймні 215 млн американців живуть в умовах карантину. У суботу в штаті Іллінойс від коронавірусу померло немовля.

Тим часом, американські медики заявляють про брак медичного захисного обладнання, у Нью-Йорку не вистачає лікарняних ліжок.

Через дефіцит лікарі змушені дезінфікувати і повторно використовувати маски. Медсестри медичного центру в Нью-Йорку організували протест під стінами своєї установи, щоб привернути увагу до нестачі обладнання.

Раніше президент Трамп підписав указ, що дозволяє Пентагону мобілізувати колишніх військових і Національну гвардію для допомоги в боротьбі з поширенням коронавірусу. Держдеп попросив медиків з усього світу, які подавалися на візу або програми в США, призначити візову співбесіду. Особливо запрошують тих, хто має досвід роботи з коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram