ГоловнаСвіт

У Китаї не виключили новий виток епідемії COVID-19 через завезений із-за кордону коронавірус

Кількість завезених із-за кордону випадків захворювання в країні й далі зростає.

У Китаї не виключили новий виток епідемії COVID-19 через завезений із-за кордону коронавірус
Фото: EPA/UPG

Влада Китаю не виключає новий виток спалаху коронавірусної пневмонії COVID-19, спричиненої завезеними з-за кордону випадками захворювання.

Про це заявив представник Державного комітету у справах охорони здоров'я КНР Мі Фен, передає китайське державне агентство Синьхуа.

Мі Фен зазначив, що до вечора 28 березня було зареєстровано 693 завезені випадки захворювання із 42 країн. Чиновник попередив, що ймовірність поширення епідемії в континентальній частині Китаю залишається відносно високою.

За словами Мі Фена, натепер поширення COVID-19 у Китаї було здебільшого зупинено, при цьому число локальних підтверджених випадків COVID-19 опустилося нижче від 3000.

Влада Китаю має намір вживати заходів щодо запобігання повторному виникненню спалаху вірусу всередині країни і стримування поширення завезених із-за кордону випадків COVID-19 у спосіб  вчасного виявлення, швидкого лікування й точного контролю та профілактики.

Напередодні повідомлялося, що в китайському місті Ухань, звідки почалося поширення нового типу коронавірусу, після двомісячного карантину відновив роботу метрополітен.

Також повідомляється, що в неділю, 29 березня, в усіх аеропортах центральнокитайської провінції Хубей, за винятком міжнародного аеропорту "Тяньхе" в м.Ухань, поновилися внутрішні пасажирські авіарейси.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram