ГоловнаСвіт

У США вперше зафіксували смерть немовляти від COVID-19

Дитині з Чикаго не було року.

У США вперше зафіксували смерть немовляти від COVID-19
Фото: facebook.com/xinhuanewsrussia

У США вперше зафіксували смерть немовляти від COVID-19. Про це повідомляє пресслужба департаменту охорони здоров'я штату Іллінойс.

Йдеться про дитину з міста Чикаго, якій ще не було року.

"Ніколи ще не було смерті, пов'язаної з COVID-19, у немовляти. Зараз проводиться повне розслідування, щоб встановити причину смерті", - наводяться слова глави департаменту Нгозі Езіке.

У відомстві зазначили, що понад 85% смертей від COVID-19 в Іллінойсі припадає на людей у віці 60 років і старше. Однак коронавірусом цього типу заражаються люди різного віку.

Відомо, що діти менш схильні до інфікування SARS-CoV-2, також у них спостерігаються більш легкі симптоми, ніж у дорослих. Так, в Китаї за період з грудня по лютий захворіло дев'ять немовлят до року. Всі вони одужали.

За останніми даними університету Джонса Хопкінса, в США від коронавірусу померли понад 2 тис. осіб, кількість заражених перевищила 121 тис. За кількістю хворих Штати займають перше місце в світі, тоді як за кількістю померлих лише шосте. Найсильніше від коронавірусу в США страждає Нью-Йорк. У цьому місті жертвами COVID-19 стали понад 500 людей. В однойменному штаті було зафіксовано понад 53 тис. випадків зараження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram